Delbet

CENA: 35,00 PLN
Czas wysyłki : 24 Godziny
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

 

Badania wykazały, że chlorek magnezowy, będący suplementem diety, jest nie tylko doskonałym
źródłem magnezu, ale posiada szerokie spektrum w leczeniu wielu schorzeń. Wśród jego zalet
warto zwrócić uwagę na fakt jego ekonomiczności oraz dobrej przyswajalności. Chlorek
magnezowy przynosi bardzo dobre efekty w leczeniu chorób zakaźnych, stymulując białe ciałka, a
tym samym - system immunologiczny.


Początki badań nad skutecznością chlorku magnezowego notuje się już od 1915r., dzięki
obserwacjom klinicznym prof. Pierre Delbet - pracownika naukowego Akademii Medycznej w
Paryżu. Zauważył on efekty poprawy ogólnego stanu zdrowia pacjentów, jak: wzrost energii,
ustępowanie ogólnego osłabienia a także poprawę stanów emocjonalnych i psychicznej
równowagi. Z biegiem czasu ludzie zaczęli powszechnie używać roztwór chlorku magnezowego,
traktując go jako suplement codziennej diety, obserwując często ustępowanie różnego rodzaju
objawów chorobowych, które nękają zasadniczo każdego człowieka. Te nieprzewidywane efekty
zdopingowały prof. Delbet do dalszych wnikliwych badań nad chlorkiem magnezu i jego
zastosowania w leczeniu następujących schorzeń:


• schorzenia gastrologiczne
• zapalenie jelita grubego
• choroby woreczka żółciowego
• choroby skórne m.in. trądzik, egzema, wysypki różnego pochodzenia
• Parkinson
• alergie
• łagodzenie świądu w przypadku hemoroidów
• opóźnienie efektów starzenia
• leczenie impotencji
• przerost gruczołu krokowego


Obecnie można znaleźć wiele publikacji, opisujących fundamentalną rolę magnezu w prawidłowym
funkcjonowaniu organizmu poprzez aktywację ok.300 enzymów wpływających m.in. na system
nerwowy, kostny, gastrologiczny.
Aktualnie prof. Delbet ukierunkowuje swoje badania nad relacją MAGNEZ - RAK, a po wielu
badaniach naukowych i laboratoryjnych stwierdza, że magnez w formie chlorku magnezowego daje
wysokie efekty w profilaktyce nowotworowej. Zauważył również zahamowanie rozwoju choroby
we wczesnych stanach nowotworowych jak cysty, mięśniaki, polipy. Jego hipoteza była
potwierdzona przez studia innych naukowców z dziedziny geologii i epidemiologii. Ich badania nad
zawartością magnezu na terenach uprawnych wykazały relatywną zależność między zapadalnością
na choroby nowotworowe u ludzi odżywiających się produktami rolnymi z terenów o wysokiej
zawartości magnezu, których odsetek był znacznie obniżony w stosunku do konsumentów żywności
z terenów o obniżonej zawartość magnezu w glebie. Również badania nad solą morską wykazały, że
ludzie spożywający tą sól z obszarów o wysokiej zawartości magnezu rzadziej zapadali na choroby
nowotworowe.
Profesor Delbet stwierdził jednoznacznie, że coraz mniejsza zawartość magnezu w naszym
pożywieniu jest powodem wzrostu zapadalności na choroby nowotworowe. Winą za to obciąża
wysoką przetwarzalność produktów spożywczych i eliminowanie produktów naturalnych jak np.
zmniejszenie spożycia soli morskiej. ciemnych gatunków mąki czy ryżu, jak też stosowanie w dużych
dawkach nawozów sztucznych w rolnictwie, wywołujących poważne i głębokie naruszenie
pierwiastków naturalnych w glebie.
Profesor Delbet wydał dwie książki: „Polityka w profilaktyce antynowotworowe” w 1944r. Oraz
„Rolnictwo i zdrowie” w 1945r. podkreślając konieczność korekty błędów w rolnictwie. Będąc
świadomy, iż jest to proces długotrwały, zaleca tymczasem zażywanie roztworu chlorku
magnezowego celem obniżenia ryzyka zachorowania na raka.
Kontynuatorem badań naukowych prof. Delbet jest doktor Neveu, który rozszerzył obszar
zastosowania chlorku magnezu, zalecając zwiększenie dawek. Doktor uzyskuje optymalne rezultaty
w leczeniu stanów zapalnych migdałków, gardła, krtani, grypy, astmy, zapaleniu płuc, w leczeniu
chorób wieku dziecięcego jak ospa i odra, w zatruciach pokarmowych, zapaleniu przewodu
pokarmowego niemowląt, zapaleniach skórnych po ukąszeniach owadów i węży, a nawet w
zapaleniach kości.
Podsumowując można stwierdzić, że chlorek magnezu daje szybkie i kompletne rezultaty w tzw.
nagłych chorobach jak i zakaźnych. Natomiast w przypadku chorób chronicznych nie można
traktować chlorku magnezu jako lekarstwa, a wyłącznie jako suplement diety blokujący rozwój
choroby, a skutecznością wykazuje się przy regularnym stosowaniu. Niestety, po zaprzestaniu
przyjmowania - objawy będą powracać.
Przecież nie można najeść się raz na całe życie.!!!
Po pewnym czasie głód powróci !!!


Jak przygotować i stosować roztwór "DELBET"
Zawartość butelki (33,3 g) rozpuścić w 1 l niegazowanej wody, przelać do szklanego opakowania i
przechowywać w lodówce. Przez pierwsze 3 dni pić 50 ml roztworu rano na czczo, a następnie
po 100 ml.
W przewlekłych stanach chorobowych zaleca się stosowanie w pierwszym tygodniu 3x100ml, w
drugim – 2 x 100 ml, w kolejnych tygodniach – 1 x 100ml.
Naturalnym objawem po przyjęciu roztworu jest rozrzedzenie stolca.
Roztwór charakteryzuje się specyficznym smakiem.

DATA WAŻNOŚCI: 08/15

Jeśli mieliby Państwo jakieś wątpliwości lub pytania proszę dzwonić:
tel: (32) 47-34-542 (od 9:00 – 14:00)
kom: 723577788, 511669532 (9:00 – 20:00)
lub na stronie: www.gabinetzdrowia.com.pl

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie