Krzem organiczny z witaminą C oraz borem 1000ml

PROMOCJA: 95,00 PLN
STARA CENA: 100,00 PLN
Czas wysyłki : 24 Godziny
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Krzem działa również regenerująco, oczyszczająco, przeciw grzybiczo oraz wzmacniająco na organizm człowieka na wszystkich jego poziomach fizycznych i energetycznych.

Gruczoły wydzielania wewnętrznego nie mogą dobrze funkcjonować przy jego braku (podwzgórze, przysadka mózgowa, szyszynka (zaburzenie pracy systemu hormonalnego), tarczyca (niedoczynność, nadczynność), przytarczyce, grasica (układ odpornościowy), nadnercza, jajniki i jądra.

Wspomnieliśmy o tkance łącznej. Jest to podstawowa tkanka budująca szkielet, układ chrzęstno stawowy, naczynia krwionośne. Tkanka łączna tworzy wypełnienie przestrzeni międzykomórkowej, tkankę tłuszczową, krew i limfę. Od jej jakości zależy wytrzymałość tkanek oraz stabilność strukturalna organizmu człowieka.

Aby tkanka kostna mogła odbudowywać się muszą powstać osteoblasty i inne elementy macierzy białkowej, w których niezastąpioną rolę odgrywa krzem. Ciemiączko dziecka nie zarośnie gdy organizm nie będzie miał wystarczającej ilości krzemu. Przy braku krzemu kościec będzie zdeformowany.

Zdrowie tętnic oraz pozostałej części układu krwionośnego zależy od jakości i wytrzymałości tkanek budujących je a ta zależy od ilości krzemu w nich zawartego. Jeśli krzemu jest zbyt mało jego miejsce zajmuje wapń powodując osłabienie i pękanie ścianek zakłócając łagodny przepływ krwi. Aby dać szansę organizmowi na przeżycie pęknięcia zaklejane są substancjami transportującymi cholesterol powodując jeszcze większe problemy w przepływie krwi. Zbadano, że osoby z miażdżycą mają mniejszą ilość krzemu we krwi niż osoby zdrowe.

W drogach moczowych krzem tworzy ochronne warstwy zapobiegające powstawaniu kamieni moczowych.

Suplement AuSi CuB  jest produktem naładowanym ujemnymi i dodatnimi jonami, które równoważą i odbudowują zniszczone lub osłabione komórki, poprzez bezpośredni wpływ na proces regeneracji na poziomie komórkowym.

Rośliny absorbują kwas krzemowy z gleby i przetwarzają na krzem spolimeryzowany, w celu mechanicznego i strukturalnego wsparcia. Wyjaśnia to, dlaczego pokarmy z dużą ilością włókna takie jak; owies, otręby i warzywa, zawierają większą ilość krzemu. 

 

Nie zbalansowana dieta, z ograniczoną ilością warzyw, owoców i zbóż, zawiera mniejszą ilość krzemu.

 

Pomimo że pożywienie z pełnego ziarna jest naturalnym źródłem krzemu, krzem tam zawarty nie jest rozpuszczalny i nie może być bezpośrednio zaabsorbowany przez układ trawienny.
Krzem z pożywienia jest rozpuszczany przez kwasy żołądkowe, tworząc kwas krzemowy, który absorbowany jest bezpośrednio przez ścianki żołądka i jelit, przedostając się do krwi.

Zmniejszona kwasowość żołądka, czy to z powodu choroby lub wieku, zmniejsza możliwość przyswajania krzemu z pożywienia.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie